Metodologia

GB Systems Management SRL a fost creata ca o consecinta fireasca a unei evolutii profesionale ascendente si ca urmare a identificarii unei nevoi, din ce in ce mai acuta, in piata de consultanta, pentru servicii personalizate si solutii cu livrabile "la cheie".

Este singura companie din Romania care creaza sisteme strategice de conducere a unei afaceri aplicand metodologia MSPF-Managementul strategic al proceselor si functiunilor.

GB Systems Management SRL ofera servicii care au un factor diferentiator important in sensul ca, materialitatea sistemului strategic de organizare a companiei, creat prin aplicarea MSPF, consta in documente concepute pe realitatea companiei si livrate "la cheie""La cheie" insemnand ca ansamblul de documente nu au o valoare teoretica ci una practica si specifica organizatiei

Clientii nostri sunt companiile, cu precadere, antreprenoriale care au o cifra de afaceri care le permite sa-si sustina in mod organic o reorganizare a afacerii.

Managementul Strategic al Proceselor si Functiunilor unei afaceri (MSPF), are la baza conceptele elaborate de L.W.Rue și Phyllis G.Holland privind Managementul Strategic, fiind o metodologie noua care reprezinta un proces modern de previzionare a viitorului afacerii printr-un ansamblul de planuri, analize, decizii, actiuni si documente ce alcatuiesc un sistem strategic de organizare (SSO), si care ajuta compania in  a crea și a menține avantaje competitive in piata pe care activeaza, astfel incat sa fie realizate obiectivele proprietarului afacerii.

Aceasta metodologie integreaza, in mod complementar, elemente din 4 concepte: Managementul Proceselor (Business Process Management), Managementul Strategic, Managementul Calitatii (Quality Management Systems) si Managementul prin Obiective (Management By Objectives). Noutatea consta in faptul ca, din fiecare concept, au fost selectate doar metodele ce au putut fi integrate sub cupola OPAC (Obiective, Procese, Angajati, Climat organizational).

Serviciile oferite de GB Systems Management, au la baza utilizarea unei metodologii de consultanta care, aplicata pe nevoile specifice ale unei companii, duc la realizarea unei structuri solide a intregii afaceri.

O astfel de structura, matriceala, am denumit-o: Sistemul Strategic de Organizare a companiei (SSO). Acesta reprezinta o structura profesionala complexa formata din planuri, strategii, documente specifice si reglementari ce formeaza vehiculul cu ajutorul caruia se desfasoara managementul strategic. Acesta are la baza o abordare construita pe structura OPAC (Obiective, Procese, Angajati, Climat  organizational), elementele principale fiind PROCESELE interne ale afacerii si PROCEDURILE de lucru ale departamentelor/posturilor.

In parte de sus a paginii, gasiti, partial, elementele de structura ale SSO:

  1. Pe axa verticala: functiunile si procesele companiei: general management, comercial, productie/tehnic, achizitii, logistica, contabilitate, resurse umane.
  2. Pe axa orizontala: obiectivele, strategiile, reglementarile, procedurile de lucru si diagramele de proces, livrabilele designului posturilor si indicatorii de performanta.